Produsentforeningen i forhandlinger om fusjon med Virke

Norske film, TV-og spillprodusenters forening har signert en intensjonavtale med Hovedorganisasjonen Virke, med mål om å tre inn i Virke som et selvstendig bransjeområde fra januar 2015, melder styreleder Asle Vatn.

Bedre enn fryktet

- Statsbudsjettet er bedre enn fryktet, og verre enn vi hadde håpet, sier Produsentforeningen. Men dette budsjettet bør gi grunnlag for bedre dialog mellom filmbransjen og regjeringen.

Incentivordningens høringsuttalelser

Kulturdepartementet har offentliggjort alle høringssvarene på regjeringen.no

Begrunnet frykt

Næringsministeren og finansministeren må på banen for å sikre norsk filmproduksjon, skriver Leif Holst Jensen. Fredag 8.august var fristen for høringssvar til Kulturdepartementet vedrørende incentiv ordningen.

Les hele saken »

Produsentforeningens henter erfaren dansk juridisk rådgiver

Anders Bredmose blir ansatt som Produsentforeningens nye juridiske rådgiver. Han kommer fra en tilsvarende stilling i den danske produsentforeningen der han har jobbet siden 2008. Han var ferdig jurist fra Københavns Universitet i 2004 med medierett, immateriell rett, arbeidsrett og it-rett i fagkretsen. Han har også studert et halvt år i Nederland med blant annet konkurranserett i EU som emne. Han starter omkring 1. september.

GOD SOMMER - LANG VÅR

Produsentforeningen ønsker sine medlemmer og samarbeidspartnere en god sommer. Denne våren har vært krevende med mange utfordringer, og vi har ikke fulgt opp hjemmesiden her på den måten vi skulle.

Les hele saken »

Hederskveld på Chat Noir!

Gullrutens Fagpris går av stabelen klokken 19.00 torsdag 24.april. Det er fortstatt mulig å få billetter!

Her er Gullruten nominasjonene

I hektiske korte tre uker har 91 jurymedlemmer, fordelt på 13 juryer, representert av TV kanaler, uavhengige produksjonsmiljø, mediebyrå, fagpersoner og studenter med tilknytning til bransjen, kommet frem til nominasjonene blant 430 innsendte bidrag til Gullruten 2014. Les hele saken »

Nominasjonene til Gullruten offentliggjøres mandag

Mandag 31. mars er det pressekonferanse med offentliggjøring av de nominerte til Gullruten på Carion Royal Christiania.

Les hele saken »

Produsentforeningen samler norsk audiovisuell bransje

Det er synd at de store tv-underholdningsprodusentene går ut av foreningen, men vi samler fortsatt hele den norske audiovisuelle bransjen, innen alle sjangre og skal jobbe for alle fagfelt, sier Leif Holst Jensen.

Christian With slutter neste uke

Christian With slutter i praksis i foreningen i neste. Han begynner mandag 3. mars som Head of Legal i Rubicon TV AS, etter avvikling av feriedager mot slutten av februar. Det betyr at han ikke nå har kapasitet til å gå inn i nye saker fra nå av.

Filmskaper med stort format

Norges desidert mest internasjonalt orienterte filmprodusent fyller 70 år i dag, melder Drammens Tidende torsdag 23.02.2014. Les hele saken »

TV-bransje står foran store endringer

Omveltningen i tv-bransjen tyder på at kanalene vil bli langt mer delaktige i utformingen av programkonsepter. Hittil har mye handlet om at produksjonsselskapene selger inn ulike programformater til tv-kanalene. Les hele saken »

Barne-TV

Produksjonsselskapet TMM fra Levanger har søkt Snåsa kommune om tillatelse til å spille inn barne-tv serie. NFI har tildelt produksjonstilskudd, og dramaserien er historisk den første på sørsamisk. Les hele saken »

Marie styrer et bergensk filmeventyr

Marie Ekerhovd og Mer Film i Bergen er blitt en maktfaktor i norsk filmproduksjon, med god hjelp av Fuzz. Maria Ekerhovd har hele tre spillefilmer på norske kinoer i 2014: Gunnar Vikenes «Her er Harold», Bobbie Peers ' «Dirk Ohm - illusjonisten» og Ola Gieværs «Mot naturen». I tillegg til filmen hun co-produserer med Wim Wenders, «Everything Will Be Fine», med James Franco og Rachel McAdams i hovedrollene - basert på et manus av eksilbergenser Bjørn Olaf Johannessen. Les hele saken »

Dissens i Filmkraft -styret

Styremedlem Hans Eirik Voktor mener Filmkraft brøt retningslijne da de gav støtte til to prosjekt. De fire andre styremedlemmene i Filmkraft Rogaland er uenige. Dermed fikk Kulturdepartementet Filmkraft-svar med dissens. Les hele saken »

Gullruten utvider for web-tv, musikk og innovasjon

Gullruten åpner nå for at også web-tv-produksjoner kan påmeldes innenfor de samme kategoriene som er for ordinære tv-produksjoner. Gullrutens fagpris innfører også kategoriene Beste originalmusikk og Beste Innovasjon. Les hele saken »

Knut Skoglund skriver om bekymringsmeldingen angående Filmcamp

Nordlys hadde på julaften i fjor en misvisende overskrift i en sak med utgangspunkt i en bekymringsmelding Knut Skoglund sendte i oktober 2013 til Økokrim i Tromsø. -Jeg har aldri påstått å mangle utbetalinger fra Filmcamp. Dette er en tolkning av bekymringsmeldingen som media får ta ansvar for, sier leder for Produsentforeningen avd Nord-Norge. Les hele saken »

Ingen mafia metoder mot kulturministeren.

Little Steven diskuterte finansiering av tv-drama med kulturministeren under Losby konventet. Les hele saken »

Avtale om NRK-arkivet endelig i havn

Etter flere års «av-og-på»-forhandlinger har Norwaco endelig blitt enig med NRK om en avtale om utnyttelse av NRKs arkivmateriale. Avtalen muliggjør gjensyn med klassikere fra vår nære fortid ved strømming over internett. Avtalen undertegnes i dag, 13. desember, og trer i kraft ved årsskiftet. Avtalen vil gjelde for seks år.